Nová rybářská chata

30.11.2016 13:25

Již delší dobu probíhala na schůzích rybářského spolku diskuze o výstavbě rybářské chaty. Čtyři roky naši členové úmorně pracovali nejen na úpravě a zvelebování okolí rybníka, ale i na různých brigádách, hlavně pro obecní úřad, aby si svůj sen mohli někdy v budoucnu splnit. Tento rok nastal mimořádný okamžik. Vzhledem k dobré finanční situaci našeho spolku, štědré dotační pomoci sdružením od obecního úřadu,  vzájemné vstřícnosti myslivců a hlavně díky pevnému odhodlání všech členu se přání stalo skutečností.

V jarních měsících byl odsouhlasen na schůzi projekt a financování této dřevostavby. Padlo rozhodnutí na montovanou chatku, která nemá
pevný základ a je ji možné kdykoliv přesunout. V pátek 28. října konečně nastal den "D", kdy jsme mohli montovat, stavět a natírat naši vysněnou chatu. Všichni jsme byli na sebe v tento okamžik patřičně hrdí. Podařilo se nám vlastním úsilím něco vybudovat a všichni věříme, že nám tato malá základna bude sloužitdlouhá léta.

Už se těšíme, že si konečně začneme i užívat našeho koníčka - rybaření. Vždyť hlavně proto jsme to mnohaleté odříkání dělali a pro samou práci nám na něj vůbec nezbýval čas. A proč vlastně jsme ji budovali? Určitě jako spolek potřebujeme své zázemí nejen pro schůze, nářadí a zábavu, ale i jiné akce. A to je nejlepší vždy ve vlastním. Věříme, že se nám někdy v budoucnu podaří opět ve spolupráci s kulturním výborem obecního úřadu pro ty nejmenší uspořádat nějaké pohádkové odpoledne, třeba přijdou rybářské závody, možná i myslivecký spolek uvítá tuto lokalitu jako vhodnou pro  občerstvení v průběhu honu.  Závěrem bych chtěl poděkovat všem členům, starostovi, obecnímu úřadu a všem ostatním, kteří nám s tímto projektem pomáhali.

Petrův zdar.


více na: rs-zahnasovice.rajce.net/20161028-Staveni_rybarske_chaty



—————

Zpět